Interjú S. Pápa Petrával

Megkérdeztük volt hallgatóinkat arról, mit jelent számukra a siker és miben segítette eddigi karrierútjuk során őket a Pécsiközgáz.

Számodra miért különleges hely a Pécsiközgáz?

Furcsán hangzik, de a közgázon tanultam meg tanulni. Biztos pénzügyi tudást szereztem, olyan átfogó ismereteket, általános szemléletmódot, amely nélkül, érzésem szerint, nehezebben boldogultam volna/ boldogulnék.
Meghatározó öt évet jelent az életemben a Pécsiközgáz. Nem az lennék, aki vagyok, ha nem itt végeztem volna. Ki tudja, merre járnék most, ha a jogot választom 18 éve?

S. Pápa Petra

Számodra mi a "siker titka"?

Kitartás, szorgalom, tenni akarás, maximalizmus és egy csipetnyi szerencse.

S. Pápa Petra

Mik azok az eredmények, amire a karriered tekintetében a legbüszkébb vagy? Hogyan sikerült ezeket elérni?

NoSalty.hu; Eleven bor-és tapasbár. Két fontos állomás az életemben. Egy álom megvalósulása mindkét esetben. Kitartás, kemény munka, állhatatosság.

S. Pápa Petra

Mit üzennél most főiskolás önmagadnak?

Légy önmagad! Higgy magadban és az álmaidban! Küzdj értük! Ne csüggedj, ha valami elsőre nem úgy sikerül! Tanulj a hibáidból! Ne érdekeljen, mások mit gondolnak (amíg te hiszel pl. egy ötletben)! Élvezd a szabadságot! Láss világot, ismerj meg minél több kultúrát!

S. Pápa Petra

Volt elképzelésed arról, milyen irányba indulj el, mit tegyél annak érdekében, hogy megtaláld az utadat?

NEM. Legtöbbször az ösztöneimre hallgatva, szenvedélyesen döntöttem/ döntök. Viszont, ha már benne voltam/ benne vagyok valamiben, azt maximalistaként teljes bevetéssel tettem/ teszem.

S. Pápa Petra

Hogyan gondolkodtál a pályaválasztás időszakában (18-20 évesen) a jövődről?  Mik érdekeltek akkoriban a leginkább?

Elképzelésem sem volt, mivel szeretnék „felnőttként” foglalkozni. Szüleim javaslatára a jogi és a közgazdaságtudományi egyetem közül választottam, a döntés könnyűnek bizonyult: nem szerettem a törit, így maradt a közgáz.  Azaz, egy cseppet sem volt tudatos a közgázra való jelentkezésem, de jó döntésnek bizonyult.

S. Pápa Petra