Rólunk

A ’Pécsiközgáz’ többet jelent egy márkanévnél. Mind jól tudjuk, hogy a munkaerőpiacon nem elég egy papír a kezünkben. Diplomát bárhol lehet szerezni ma már a világon, de mi olyan képzést kívánunk nyújtani, amely igazán sikeressé tehet az életben. Valljuk, hogy ezek az eredmények nem egyszerűen csak pénzben mérhetőek, hanem abban is, hogy milyen emberré válunk. Arra törekszünk, hogy minden lehetőséget megadjunk a hallgatóink számára, hogy életükben jobb és sikeresebb emberekké váljanak. Gyakran nehéz jól dönteni, de az eddigi tapasztalataink segíthetnek abban, hogy megítéljük, vajon elég-e az, amit már tudunk, vajon jó helyen vagyunk-e és érdemes-e váltanunk, megtennünk a változás első lépéseit, hogy ne csak a körülményeket szidjuk, hanem tegyünk is előbbre jutásért. Az elméleti és a gyakorlati tudás sajátos ötvözete az, amely segíthet bennünket ezen az úton és ahhoz, hogy végigjárhassuk, kitartásra és megfelelő látásmódra van szükségünk, ezt pedig nem mindenhol és nem akárkitől kaphatjuk meg.

Akik igazán sikeresek az életben, tudják, hogy nem elsősorban a tankönyvekben, hanem abban a szemléletben rejlik a titok, amit elsajátítunk, ahogyan az előttünk álló kihívásokra és a megoldandó feladatainkra tekintünk, ez adja az igazi különbséget, és e szűk mezsgye választja el egymástól a helyes és a helytelen döntéseket.

… tehát, hogy mindenki világosan értse:

HA nem akarsz orrát fennhordó, másokat lenéző, személytelen, mindenkin átgázoló karrierista, nagyképű, a külsőségeknek élő sznob lenni,

HA igazi sikereket szeretnél az életben úgy, hogy közben barátokra is lelsz,

AKKOR a ’Pécsiközgáz’ képzéseit válaszd,

AHOL emberközeli módon szerezhetsz új, értékes tudást és önbizalmat adó készségeket, képességeket!)


Kedves Érdeklődő/Kedves Látogató!

Magyarország első Egyeteme egyik legrégebbi Karának dékánjaként köszöntöm Önt! Akár célzottan, akár csak „szörfölgetve" jutott hozzánk, érdemes néhány információt megjegyeznie a Pécsiközgázról.

1970-ben Karunk alapításakor néhány tapasztalt professzor, és alig tucatnyi lelkes, fiatal kutató úgy gondolta, hogy Nagy Lajos király 1367-ben mondott szavai a XX. század végén is érvényesek: „Pécs a tudomány magvainak terjesztésére különösen alkalmas"! Az elmúlt több mint 40 év bizonyította a szándék helyességét, a PTE Közgazdaságtudományi Kara az ország legjobban minősített gazdasági felsőoktatási intézményei közé tartozik.

A legutóbbi, 2007-es akkreditáció kiváló minősítése bizonyítja, hogy a Magyar Akkreditációs Bizottság mind a személyi, mind a tárgyi feltételeket maximálisan alkalmasnak tartja egyetemisták fogadására.

A gazdaságtudományi felsőoktatási intézmények minőségi mutatóiból készített ranglistákon mindig az elsők között található karunk, mely azt mutatja, hogy hallgatóink és oktatóink kiválóságát az oktatási és a munkaerőpiac szereplői is elismerik.

A hagyományok tisztelete mellett a Kar mindig nyitott volt az új befogadására, az innovációra. A fenntartható fejlődés iránti elkötelezettség a Pécsiközgáz egyik fő stratégiai iránya, mely mindennapjainkat és kutatási tevékenységünket is nagymértékben meghatározza. A felsőoktatási intézmények közül elsőként vezettük be környezetközpontú minőségirányítási rendszert (ISO 14001) és a Kék Gazdaság új gazdasági koncepciójának hazai meghonosításán fáradozunk.

Mindehhez társul a sajátosan pécsi, mediterrán hangulat, a Pécsi Tudományegyetem társkarainak széles kiegészítő képzési kínálata, valamint az a hihetetlenül gazdag kulturális program-kínálat, mely Pécset jellemzi. Várjuk a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán, kövesse mai virtuális sétáját mihamarabb egy igazi!

dr. Schepp Zoltán
dékán